Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Invata Sa Ai Incredere

Invata sa ai incredere

Ce este increderea? este sentimentul de siguranta fata de cinstea, buna-credinta si capacitatea cuiva de a darui tot ce este mai bun si mai frumos. Incredere putem manifesta si atunci cand ramasi fara un loc de munca sau iubit spunem: sunt convins ca urmatorul loc de munca sau urmatorul iubit ma va face si mai fericit.
Exista insa si persoane, bineinteles, care foarte rar au incredere in cineva sau ceva.
V-ati intrebat vreodata ce anume face diferenta intre o persoana increzatoare si una neincrezatoare?! Sau de ce exista si persoane neincrezatoare?! Oare lumea nu ar fi mult mai frumoasa daca toti am avea incredere?
Cred ca primul raspuns pe care l-as putea primi ar fi acela ca diferenta este data de bani; banii te fac increzator, banii si statutul social. Oare?! Oare nu ati vazut persoane prospere care sa fie sceptice si care inainte de a actiona sau de a lega o prietenie cu cineva  fac cercetari amanuntite, analize si se fandesc indelung pana a actiona?!
Sa incercam sa facem un efort de concentrare si sa urmarim insasi definitia increderii. Observam ca nu contine nici o conditionare legata de  bani si putere sau statut social. Increderea este un sentiment de siguranta. Ca orice sentiment si increderea tine de factura noastra interioara, este ceva ce ne apartine si care se manifesta mai mult sau mai putin constient in functie de cum permitem evenimentele exterioare sa ne afecteze.
Daca am avut sansa sa avem parinti care inca din copilarie ne-au incurajat si sustinut si au stiut sa ne arate “pericolele vietii” ca fiind ceva din care sa invatam si peste care sa trecem mai departe, mai bogati, mai siguri pe noi, mai intelepti  ne putem considera fericiti. Daca nu, ca adolescent si mai apoi ca adult, avem posibilitatea si capacitatea de a corecta tarele educationale si de a ne transforma pe noi insine in invingatori.
Cum?! Exact asa cum am mentionat anterior despre adevaratii parinti si care stiu sa faca din copiii lor niste invingatori. Iar pentru aceasta nu ai nevoie de bani si putere, ai nevoie doar de iubire. Atunci cand invatam sa ne iubim pe noi insine, pe cei din jur si viata insasi, mediul exterior ne va fi un aliat, unul prielnic dezvoltarii proprii.
Aceasta nu inseamna ca nu vom mai intalni probleme sau oameni lacomi, egoisti si malitiosi. Ba da, ii vom intalni. Vom sti insa ca doar vazand in ei posibilitatea de a darui iubirea vom reusi sa mergem mai departe siguri si neafectati.
Deci?! Increderea este data de capacitatea noastra de a iubi si a ierta si a transforma oamenii si evenimentele in invatatorii nostri. Abia cand vom intelege ca nimeni si nimic nu este rau sau bun ci totul este pentru a ne ajuta sa  ne dezvoltam, abia atunci vom fi cu adevarat invingatori si deci vom face parte din categoria oamenilor increzatori.

C.E.L.

Regional