Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau In Memoriam, Madalina Manole!

In memoriam, Madalina Manole!

Era mereu o placere sa scriu despre aceasta extraordinara artista, dar astazi nu mai este la fel. Astazi degetele mi se opresc inainte sa apas tastele si un nod puternic in gat nu-mi da pace. Am cunoscut mai toate persoanele publice si rar ma impresioneaza cineva asa cum a reusit Madalina Manole sa o faca. O voce inconfundabila si un talent de necontestat, piese care au facut istorie in muzica, albume care si acum ocupa loc de frunte in casele oamenilor, dar nu numai cu asta a reusit ea sa cucereasca. Ceea ce facea in plus Madalina era ca punea suflet cu adevarat in tot ceea ce o reprezenta; avea o sensibilitate iesita din comun si o modestie care m-a frapat inca din prima clipa.

A fost o adevarata stea pentru publicul larg, dar pentru cei care au cunoscut-o ea a fost mai mult...un om special. O persoana draga care stia sa asculte si sa se faca placuta, care iubea viata enorm si oamenii. Ii placea sa ajute si sa faca bine celor din jur; paradoxal dar a ales sa renunte la viata chiar atunci cand era cu adevarat fericita. Avea copilul pe care l-a visat, avea un sot care o iubea si pe care il adora, avea un nou album. Daca ma intrebati pe mine, Madalina a dat dovada de modestie si de dragoste pentru cei care o iubeau chiar si prin acest gest oribil. Nu a vrut sa fie vazuta suferind, a preferat sa plece atunci cand a considerat ea ca s-au adunat prea multe si avea sa inceapa sa decada. A preferat ca oamenii sa si-o aminteasca asa cum era: frumoasa, cu o cariera de succes.

Cuvintele nu imi vin in aceste momente; simt ca noi toti am pierdut o mare vedeta iar eu personal am pierdut o persoana apropiata, care m-a ajutat poate sa fiu unde sunt azi. Avea darul acesta de a te indruma si de a-ti da cumva putere sa mergi mai departe. Era atat de optimista si de vesela de te molipseai si tu de la ea, desi undeva dincolo de imagine puteai sa vezi o femeie care sufera. Poate ca asta se vedea si in felul in care canta; era genul care putea foarte bine sa transmita.

Madalina Manole nu mai este. A plecat dintre noi in ziua in care am decis sa se nasca acest site; si pentru ca mi-am inceput, de-a lungul timpului, mai multe proiecte legandu-ma de numele ei, am hotarat sa o fac si azi. De data asta insa va fi pentru ultima oara; de aceea stiu sigur ca acest proiect va avea succes. Madalina iubea Buzaul si merita ca si noi sa o iubim in continuare chiar daca nu suntem de acord cu gestul ei. Muzica ei va ramane vesnic in sufletele noastre; sensibilitatea versurilor si interpretarea impecabila o sa ne dea permanent acea stare pe care numai Madalina Manole reusea sa o dea. Dumnezeu sa o odihneasca!

Nicoleta Guzu

 

Regional