Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Imbratisarea E Un Leac

Imbratisarea e un leac

 

Ideea acestui articol mi-a venit cand am primit de la un prieten o imbratisare virtuala. Apoi am realizat ca de fapt aceste imbratisari virtuale sunt tot mai prezente in viata noastra in timp ce adevaratele imbratisari le vedem tot mai rar. Oamenii au devenit in jurul meu relativ distanti si reci; nu vreau sa generalizez insa datorita atator probleme care ne bombardeaza, uitam de contactul acesta atat de important.
Imbratisarea este o forma de a transmite caldura umana, un mod de a oferi celui de langa noi siguranta, protectie, incredere, un mod de a impartasi cu el anumite sentimente. Este ca si un leac miraculos care ne ajuta si pe care ar trebui sa il luam zilnic chiar si preventiv. De ce? Pentru ca nu face rau nimanui, ci dimpotriva ne ajuta in cel mai curat mod posibil. Sunt o multime de momente cand nu stim ce sa spunem cuiva drag, dar o imbratisare poate da mult mai mult decat o mie de vorbe si este si mult mai usor de oferit. Este suficient sa vrei sa ajuti un om si poti face asta doar transmitand caldura umana.
O mama isi imbratiseaza puiul atunci cand se simte rau si astfel reuseste sa ii aline durerea. In cuplu este un mod de a confirma sincer o declaratie; o imbratisare va dovedi implicarea mult mai repede decat o vorba. Printr-o imbratisare poti simti sinceritatea si implicarea emotionala a unui om. Intr-un moment de teama este simplu sa imbratisezi persoana respectiva si aceasta se va simti protejata. O imbratisare ii va da celui de langa tine siguranta de care are nevoie, forta sa treaca peste un anumit moment dificil.
Stiai ca in China imbratisarea copacilor este ceva obisnuit? Ba chiar se poate vorbi de un fenomen. Poate parea ciudat sa vezi un om imbratisand un copac insa in acest mod te incarci de energie.
Imbratisarea este atat de benefica incat ar trebui sa fie obligatorie. Ar trebui sa pastram ceea ce invatam de la mamele nostre si sa aplicam pe toti cei din jur. Cel care aplica asta stie deja un secret important in comunicare. Recunoaste-i meritul cuiva imbratisandu-l atunci cand ii multumesti, imbratiseaza tot mai mult persoanele dragi fara sa ai un motiv anume. Fa asta si te vei simti mai vesel, mai sanatos, mai energic. Nu astepta un moment dificil pentru a afla care e valoare reala a unei imbratisari.

 

 Nicoleta Guzu

Regional