Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Greutate Femei Vs. Centimetri Barbati

Greutate femei vs. centimetri barbati

Aseara un prieten a facut o afirmatie referitor la greutatea mea. Pe moment am luat-o in gluma, dar mai tarziu mi-am dat seama care este impactul unei vorbe aruncate. Nu am tinut prea mult cont de greutate in viata, pentru ca nu am stiut niciodata ce inseamna sa depasesti 54 kg. Da, stiu, sunt o norocoasa, ba chiar am avut momente cand faceam eforturi supraomenesti sa iau in greutate. In copilarie se facea misto de mine ca sunt schiloada si am suferit enorm. La liceu insa mi-am dat seama ca lucrurile s-au schimbat, ca nu mai eram slaba, ba chiar aratam bine. Atunci am avut o revelatie.
Cand cineva insa vine si iti spune ca ai mai mult decat iti arata cantarul, brusc rotitele tale incep sa se roteasca mai repede si iti spui: “sunt grasa”. Daca ii spui unei femei ca e grasa, deja ai terminat-o si cu ea si pe ea. Va fi atat de obsedata de propria greutate incat la urmatoarea masa, va avea grija sa se ridice flamanda de pe scaun si se va pedepsi o perioada pentru ca a indraznit sa mai puna cateva kilograme pe ea.
Fireste ca in asemenea momente nu stai sa verifici veridicitatea unei afirmatii. N-o sa inteleg niciodata de ce noi, femeile, suntem atat de sensibile la auzul cuvantului “kilograme”. Ma consoleaza insa ideea ca si barbatii au un punct slab, ca si ei au aceeasi reactie atunci cand spui “centimetri”. Fireste ca un barbat nu se va gandi la inaltime, Doamne fereste, nu cred ca e vreunul preocupat de inaltimea pe ... verticala. Barbatii vor sari ca arsi daca faci cumva referire la “centimetrii” din dotare si vor fi permanent multumiti si siguri pe ei. Lucrurile se schimba foarte rapid atunci cand ii ataci si le strecori o indoiala. Imediat se va gandi “stiam eu ca se poate si mai bine”, se va inchide il el si va deveni morocanos. Unui barbat ii scade increderea in el la fel de usor ca si unei femei; ceea ce provoaca acest lucru difera, atat. Si pana la urma e un lucru logic, pentru ca barbatii vin de pe Marte si femeile de pe Venus.
Paralela pe care am facut-o am vrut sa fie o simpla observatie. N-o sa va vina ideea sa va atacati partenerul cu o vorba aruncata, nu-i asa? Chiar daca sa zicem... ar merita. N-am deschis subiectul pentru a va da idei, ci pentru a va recomanda sa nu va lasati niciodata influentate de asemenea vorbe. Acestea sunt lucruri mai putin importante, iar oamenii nu va vor menaja vreodata, deci e logic ca trebuie sa le ignorati. Nu raspunde vreodata unui atac de genul acesta cu un alt atac. Nu va aduce nimic bun, poate doar va strica o relatie. Cel mai bine este sa luati fiecare replica in gluma si sa va bucurati inclusiv de o critica. Iar ceea ce e mai important, dragii mei: invatati sa va autocriticati. Veti vedea cat de usor veti trece mai tarziu peste remarcile pe care in alte momente le-ati fi considerat demoralizatoare. Pana la urma totul consta in autoeducatie, nu-i asa?  

Nicoleta Guzu 

Regional