Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Fumatul In Sarcina

Fumatul in sarcina

Se vorbeste mult despre renuntatul la fumat si chiar si tu ai spus de multe ori: "gata, maine ma las de fumat", dar a doua zi o iei de la capat. Nici cand apare un motiv serios nu te poti lasa de fumat, dar chiar in timpul sarcinii, ar trebui sa te abtii.
Stiu ca nu iti va fi usor, dar ai cea mai puternica motivatie: in burtica ta a luat nastere o viata si copilu tau trebuie sa se nasca sanatos. Poate pe tine crezi ca nu te afecteaza dar in mare parte pe copil il va afecta. Chiar daca nu vrei sa recunosti, fii sigura ca si pe tine te poate afecta, sangele circula destul de greu.
E de preferat macar in timpul sarcinii sa te lasi de fumat, iar cand ai copii in preajma sa te indepartezi de ei pentru a nu inhala fumul de tigara. Viata ta e pusa in joc, poti suferi atacuri cerebrale, paralizii, cancer si asta o stii foarte bine. Doar esti avertizata permanent, inclusiv cu mesajele de pe pachetul de tigari, mesaje pe care le ignori.  De azi e timpul sa pui in practica gandul "gata, nu mai fumez, ma las de tigari de maine". Repeta mereu pana vei ajunge si tu sa te intelegi cu adevarat. E bine sa te tii de cuvant si nu sa il incalci a doua zi si apoi iar ziua urmatoare la fel.
Poti sa iti alegi o zi speciala si sa spui "de ziua mea ma las de fumat, jur!", poti alege o zi speciala, prima zi din an, 14 Februarie, 8 Martie, 1 Mai sau oricare alta, poti sa iti dai cuvantul ca te lasi de fumat in timp ce asculti o melodie preferata iar gandul tau fuge la juramant. Dupa ce te lasi de fumat, organismul tau, ca sa revina la starea buna de sanatate, va avea nevoie de un timp de 6 luni, perioada in care plamanii se vor curata de fum. Daca simti ca in permanenta iti doresti o tigara, e bine sa ai bomboane medicinale mentolate. Acestea, la randul lor, iti vor creea dependenta si respiratia ta poate reveni si ea la normal. Inlocuirea aceasta iti va schimba si starea de spirit in bine. Poti sa iti iei tensiunea pe strada in locurile speciale de acest gen si ti se va recomanda o carte in functie de necesitatile  tale. Fii sincera si spune-i medicului ca fumezi, ti se va recomanda o carte pentru a trece cu brio peste problema ta. Poate daca gasesti raspunsul medical, vei avea mai multa tragere de inima.

 Cosmina Vlad

Regional