Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Fugi De Intalnirile Cu Fostii Colegi?

Fugi de intalnirile cu fostii colegi?

Reuniunea de 10 ani dupa liceu sau de 20 de ani, intalnirea de 10 ani dupa facultate. Prilejuri de a ne intalni cu fostii colegi, prilej de a rememora intamplari placute sau nu. Este totodata si un moment cand deodata realizam ca trebuie sa ne facem un bilant daca nu ne-am facut unul deja sau daca am ezitat sa punem pe hartie realizarile si esecurile.
Unii dintre noi nu-si vad viata in roz si dupa ce-si fac un bilant scurt realizeaza ca nu au nimic de contabilizat. Se simt rusinati si hotarasc sa nu mearga la reuniune. Pentru ei acel eveniment pare un fel de judecata de apoi. Trebuie sa spuna in fata intregilor colegi ce au facut sau ce nu au facut. De ce sunt mandri si de cele mai multe ori evita sa-si expuna si esecurile.
Depinde mult cum privim acele esecuri. Poate au fost avertismente ca suntem pe un drum gresit, dar noua ne e greu sa recunoastem ca nu am avut inspiratia necesara sa alegem calea potrivita. Ne-am vazut in postura de a renunta, ne-am vazut pusi in fata insuccesului.
O astfel de reuniune deci, nu e numai prilej de distractie e un fel de momentul adevarului care incepe cu mult inainte de a incepe evenimentul in sine. Incepe atunci cand primim invitatia pentru reuniune. Realizam atunci ce repede a trecut timpul si imediat incepem sa numaram anii si momentele mai bune sau mai rele, tragem linie si socotim cu ce am ramas.
Am ramas sigur cu experienta dar asta nu se contabilizeaza in niciun fel. In fata colegilor trebuie sa expunem fapte, date si realizari concrete. Unii dintre noi se trezesc ca nu au o familie, unii nu au nici casa,  unii au un job cu care le e rusine.
Este corect sa nu mergem la intalnire? Este corect sa ne ascundem din cauza esecurilor noastre?
Traim cu frica ca vom fi umiliti de noi insine, de frustrarea insucceselor.
Cred ca puterea de a trece peste si modul cum privim lucrurile depinde in mare parte de noi. Intr-adevar vrem sa evitam privirile miloase sau dezaprobatoare si cred ca putem trece peste acest aspect intarindu-ne increderea in noi si siguranta de sine.
Acum nu mai suntem aceeasi colegi de atunci. Atunci eram cu totii la aceeasi linie de start iar acum ajunsi la o linie de sosire distantele dintre noi s-au marit. Trebuie sa fim constienti de acest lucru.
Primeaza materialul in a ne masura succesele si insuccesele iar daca noi nu avem realizari materiale in schimb ne vedem evolutia pe un alt plan tot e bine. Trebuie sa invatam sa ne construim increderea in noi indiferent  de realizari sau esecuri. Capul sus pieptul inainte si vom vedea ca in ciuda a ceea nu am realizat, numai modul in care privim viata va  atrage admiratia celorlalti.

 Cristina Gherman

Regional