Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Focurile Vii De La Buzau

Focurile vii de la Buzau

 

Pentru ca adori natura si drumetiile, precum si fenomenele spectaculoase ar fi bine sa explorezi un pic zona localitatii Terca din judetul Buzau unde vei fi incantat de Focurile vii. Pe cat de uimitor este fenomenul pe atat de simplu de explicat: emanatiile de gaze ce ajung la suprafata, se aprind datorita frecarii cu solul. Daca in sol s-ar fi aflat panze freatice  aici ar fi fost prezenti vulcanii noroiosi, ce ii gasim tot in judetul Buzau. Ne putem mandri astfel cu aparitii spectaculoase destul de rare in lume, dat fiind faptul ca Focurile vii din Buzau mai pot fi regasite doar in Turcia, Austria, Asia si SUA.

Cum se poate ajunge?

Daca sunteti din oras, pornirea se face pe autostrada E 85 in directia Focsani, de la Maracineni ne indreptam spre Sapoca, iar de aici traseul se continua prin localitatile Beceni-Vintila Voda-Manzalesti-Lopatari-Terca. Chiar daca in  ultimele localitati drumul  este un pic mai greoi, nu trebuie sa va faceti griji,  se poarte ajunge cu orice masina. O data sositi la Terca este indicat sa lasati masina frumos parcata si sa porniti in cautarea destinatiei finale, bineinteles cu ajutorul localnicilor datorita lipsei de indicatoare. Se poate trece peste fanete sau printr-o zona mai abrupta, indicata ar fi prima varianta, fiind mai simpla si mai ales se urca doar aproximativ 30 de minute. Chiar cand nu mai ai nici o speranta in a ajunge, dai de o portiune de pamant arsa de culoare maronie unde se zaresc flacarile vii. Zona este impresionanata iar flacarile ce tasnesc din pamant dau un aer de legenda, deci nu ai de ce sa fii dezamagit de tot efortul depus. Daca esti de-a dreptul captivat de fenomen il poti admira si pe timp de noapte, fiind mult mai impresionant. Ele pot atinge si 1 m dar de obicei au cam 20-30 cm inaltime, foarte probabil din cauza presiunii gazelor.

Batranii considera Focurile vii protectorul tuturor animalelor, sarbatorindu-se pe data de 23 aprilie, in aceeasi zi cu  Sfantul Gheorghe.

Nicoleta Marica

Regional