Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Fertilizarea In Vitro

Fertilizarea in vitro


In Anglia acum 33 de ani a fost conceput primul copil din lume in afara corpului uman si acest experiment a fost numit fertilizarea in vitro. Aceasta metoda a facut inconjurul lumii si s-a extins rapid.

In 1995 in Romania se inaugureaza la Timisoara primul centru de fertilizare in vitro. Ulterior in 1996 are loc prima operatie de fertilizare in vitro sau, cum este numita, Reproducerea Umana Asistata.

Embrionul este transferat la mama purtatoare in 72 ore de la conceptie. Nu apar diferente de dezvoltare intre un fat procreat natural si un fat creat in vitro. Pretul pentru fertilizare este destul de mare dar sunt multe cupluri care accepta aceasta reproducere umana asistata.

Fecundarea in vitro este ultima speranta, daca metoda clasica nu a functionat. Femeile care sunt sterile sau care au suferit o boala severa a aparatului genital recurg la reproducerea in vitro. Cuplurile care nu pot concepe un copil dupa indelungi incercari din diferite motive, femeile care au trompele blocate, deformarea anatomiei pelviene ori tubul falopian blocat, cuplurile in care barbatii au avut operatie de vasectomie, femei avansate in varsta (peste 38 ani). Cu alte cuvinte  infertilitatea masculina severa, endometrioza severa, stimularea ovariana care a dat gres de cateva ori, calitatea si cantitatea  slaba a ovulelor sunt cele care duc la reproducerea in vitro.

Aceasta procedura nu necesita anestezie, nu e dureroasa, se efectueaza numai cu un aparat special. Sansa de a naste gemeni este de aproximativ 25-30 %. Embrionii se pastreaza intr-un congelator pe o perioada de timp nelimitat, congelarea lor se face la o zi dupa obtinere.

Daca tratamentul se soldeaza cu un esec, embrionii respectivi sunt decongelati.

Ca orice procedura, Reproducerea Umana Asistata prezinta si riscuri. Printre simptomele cu care se confrunta mama respectiva se numara: dureri abdominale, greata, varsaturi severe, urina inchisa la culoare, luare in greutate. Problemele psihice, emotionale sunt insa de neneglijat deoarece Reproducerea Umana Asistata poate duce la depresie.

Cosmina Vlad

Regional