Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Fericirea Poate Fi Uneori Obositoare

Fericirea poate fi uneori obositoare

Am vazut si oameni fericiti... Intr-o zi gri, in care predomina umbrele si claxoane nervoase la semafor, intr-o zi in care cenusiul te astepti sa fie la fel de sobru, intr-o zi in care cerul pare sa fie tot mai suparat pe noi, intr-o zi in care portile firmelor se inchid pentru ca nu e urma de client, intr-o zi in care n-ai da afara cainele chiar daca insista sa iti zgaraie usa, am vazut si oameni fericiti.
Azi am vazut oameni care nu tin cont de ploaie, de culori, de nervii si frustrarile celor din jur, de tot ceea ce inseamna pesimism sau lipsa de energie. Azi am cunoscut oameni care stiu cu adevarat sa se bucure de orice moment, oameni care nu sunt stresati de facturi, de somatii de plata, de tipetele copiilor, de faptul ca portofelul este astazi mai trist si mai slabut, de faptul ca in el cardurile sunt mai mult de reduceri si de fidelitate decat de debit.
Azi pot sa spun ca sunt fericita pentru ca am vazut oameni fericiti. E uimitor sa observi langa tine oameni care se bucura ca s-au impiedicat sau ca nu le ajung banii sa isi achite nota de plata. Este o placere sa vezi detasarea celorlalti, sa simti ca poate fi totul diferit, sa vezi ca in vocabularul lor nu exista termenul “sarac”, desi nu au prea multi bani. Am cunoscut oameni care stiu ce inseamna viata, oameni care se bucura de ploaie, pentru ca le inspira autoritate si control.
Azi am inteles de ce oamenii sunt atat de diferiti. Pentru a nu stiu cata oara, am reusit sa vad diferenta intre cei de sus si cei de jos. De data asta insa nu ma refer la bani, ci la partea spirituala. Si tot pentru a nu stiu cata oara stiu ca voi uita repede totul, pentru ca mentalitatea in care am fost crescuti nu ne lasa sa fim diferiti.
Azi am cunoscut oameni cu mai putini bani decat mine, dar care stiu sa fie mult mai generosi, care stiu sa savureze o clipa petrecuta undeva, care stiu sa se bucure cu adevarat de un moment in care sunt sanatosi. Azi am inteles cat de important este cum gandesti... Azi stiu ca oamenii pot fi fericiti daca vor, la fel cum stiu ca fericirea asta poate fi obositoare.
Da, dragii mei, azi am inteles cu adevarat ca fericirea este in noi, ca trebuie sa o descoperim. Daca o nebunie ne face sa fim fericiti, atunci aceasta nebunie trebuie sa fie scopul nostru. Daca ploaia este cea care ne face sa ne simtim siguri pe noi, atunci sa ne bucuram de fiecare clipa in care ploua. Daca te bucura faptul ca traiesti, atunci ar trebui sa strigi in gura mare ca esti fericit. Eu asa am facut azi. Am facut tot posibilul sa ma simt cu adevarat fericita, sa ma bucur de orice clipa, am exagerat fiecare moment. Am obosit... N-am stiut ca fericirea poate fi atat de obositoare. Azi am inteles ca atunci cand iti doresti cu orice pret sa fii fericit, obosesti repede. Ma contrazic oare in idei? Nu e fericirea oare o contrazicere permanenta? Tu de ce esti fericit? Sau esti? Cand stii ca esti fericit? Atunci cand te entuziasmezi peste masura si iti vine sa urli fara motiv? Cand nu stii cum sa le mai arati celorlalti ca ti-e bine? Asta e oare fericire? Nu obosesti in momentele acelea?
Nu apreciezi oare fericirea atunci cand, dupa o zi de vis, ajungi acasa si dai nas in nas cu adevarata viata? Nu ajungi sa traiesti intens un moment de bucurie abia atunci cand te intalnesti cu necazul? Nu te simti oare atunci ca si cum ai inota in mare si te uiti cum vine valul? Te face sa inaintezi, apoi te trage inapoi. Necazurile vin mereu in valuri, nu-i asa? Stai si astepti sa vezi ce te mai loveste. La un moment dat simti ca nu se mai termina si atunci dai peste o clipa de fericire. Brusc o iei de la capat si iti dai seama ca ai obosit. Dar nu, nu necazul te-a obosit, el te intareste, el te face sa vrei sa mergi mai departe. Totusi undeva ai pierdut energia aia de care ai nevoie. Oare in acel moment de fericire? Oare fericirea exagerata nu e fericire? Si daca e, de ce e obositoare?  

Nicoleta Guzu

Regional