Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Epilarea

Epilarea


In ultimii 5 ani, epilarea definitiva in randul femeilor din Romania a luat un avant puternic, iar pe piata au aparut foarte multe saloane cosmetice care ofera acest tip de procedeu.
Destul de putini clienti cunosc ce tip de epilare definitiva le este indicata, iar decizia finala este luata nu in ceea ce priveste calitatea, ci pretul. Epilarea definitiva cu ajutorul luminii terapeutice poarta numele de fotoepilare si se realizeaza prin doua metode, epilarea laser sau epilarea IPL. Cea mai mare parte a cabinetelor cosmetice pun la dispozitie tehnologia IPL, echipamentele fiind mult mai ieftine, de aceea se poate constata ca nici perfomantele nu sunt la fel de uimitoare ca si in cazul unui laser de top. Un laser performant costa aproximativ 100.000 euro, pe cand un echipament IPL costa uneori si mai putin de 10.000 euro. Clientii trebuie sa stie ca laserele folosite pentru fotoepilare sunt accesibile doar in centrele medicale si sunt manipulate numai de catre medici.
Dezavantajul  laserului fata de IPL este acela ca poate distruge doar foliculii din punctul focal specific, corespunzator lungimii de unda emise. Chiar daca exista aceste diferente de pret intre costurile echipamentelor, la unele clinici tratamentele privind epilarea definitiva cu laser au pret asemanator cu tratamentele IPL. Daca ne intrebam care sistem este cel mai bun pana la urma, vom ajunge la concluzia ca nici unul nu se potriveste tuturor pacientilor. Pentru o fotoepilare eficienta  este necesara combinarea a 2-3 sisteme pentru a obtine efecte maxime la majoritatea tipurilor de par si piele. Caracteristicile firelor de par pot suferi schimbari in cursul tratamentului de la gros la fin, ceea ce conduce si la schimbarea echipamentului si parametrilor cu care se lucreaza. Un real succes in folosirea laserului il au persoanele cu un contrast cat mai mare intre culoarea pielii si a parului. Firul de par mai gros da rezultate mai bune in cazul folosirii laserului, decat in cazul folosirii IPL, la fel se intampla si in cazul gambelor si a zonei bikinilor si axilei. In general toate zonele care sunt mai dense raspund mult mai bine la epilarea laser decat la cea IPL. Capcanele des intalnite, nesesizate de catre clienti sunt fie preturile prea mici, fie existenta unui pret unic pentru toate zonele corpului si garantarea rezultatelor dupa doar 3-5 sedinte. Exista intr-adevar zone cum ar fi perciunii, barbia, mustata unde un pret similar este intradevar corect, dar pentru abdomen, spate, brate sau fese, pretul sedintei este in mod normal mai ridicat, zona acoperita fiind mult mai mare si automat timpul de lucru este de asemenea mai mare. Se recomanda clientilor ca orice epilare definitiva sa fie intai stabilita de un consult de evaluare prin care se fixeaza exact ce tip de epilare se potriveste. Experienta extinsa pe foarte multe cazuri de pacienti tratati permite medicilor sa evalueze si sa controleze cu mare atentie procesul de epilare definitiva. Și toate aceste demersuri  efectuate la preturi care sa transforme acest procedeu intr-unul estetic firesc, fara a avea o oarecare dimensiune de lux.

Nicoleta Marica

Regional