Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Divortul- Inceput Sau Sfarsit

Divortul- inceput sau sfarsit

 

Studiile arata ca doar 40% din casnicii pot rezista in timp. Din diverse motive ruptura se poate provoca si astfel se ajunge la divort. Daca esti in aceasta situatie, primul lucru de care trebuie sa fii constient este ca nu esti nici primul si nici ultimul care trece prin asta.
Fireste ca te confrunti cu o situatie tragica si ca este foarte greu sa depasesti momentul. Din nefericire poate sa fie ceva de durata, de aceea este important sa ne inarmam cu rabdare si optimism. Barbatii isi revin de regula mult mai repede si se implica intr-o alta relatie imediat dupa divort, insa femeile percep totul in mod diferit.

O femeie isi poate reveni in timp sau poate ramane marcata pe viata. Tinand cont de ceea ce spun specialistii, divortul se incepe cu eliminarea variantei de a ramane prieteni. In fond cine isi doreste sa ramana prieten cu o persoana care i-a provocat durere? Desigur ca exista si exceptii: este posibil ca relatia sa se fi racit in timp si din moment ce pasiunea nu mai exista, sa fi intervenit prietenia.

Oricum ar fi, divortul ramane un moment extrem de dificil si este bine sa gasim sprijin moral. Psihoterapeutii ne sfatuiesc sa uitam de razbunare si sa ne scoatem din cap ideea de a-i demonstra celuilalt ca altcineva ne va aprecia mai mult. Este mai simplu sa acceptam divortul decat sa ne incapatanam prosteste sa facem lucruri, care mai tarziu tot pe noi ne vor face sa suferim.

Daca treci printr-un moment ca acesta, te sfatuim sa fii atent la tine si sa incerci sa te redescoperi. Daca s-a ajuns aici, e clar ca ceva nu functiona in mod corect, asa ca termina cu regretele. Un divort nu inseamna ca viata s-a sfarsit, ci dimpotriva ca mai ai o noua sansa de a-ti gasi fericirea. Daca ai fost parasit, este momentul sa iti faci o lista cu propriile calitati si sa accepti ideea ca meriti mai mult. Nu te grabi totusi sa iei vreo decizie, oricare ar fi aceasta. In momente atat de grele obisnuim sa cautam consolare acolo unde nu trebuie, asa ca mai bine asteapta sa treaca perioada de vulnerabilitate.

Divortul pana la urma are si o latura pozitiva, dar trebuie doar sa vrei sa o vezi. Este greu de crezut poate, dar chiar nu te confrunti cu un esec. Este un nou inceput si este bine sa constientizezi ca ai voie din nou sa te indragostesti si sa te bucuri de viata. Ar trebui sa fii recunoscator ca ti se ofera o noua sansa de a gasi fericirea adevarata. Profita!

 

 Nicoleta Guzu

Regional