Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Despre Democratie

Despre democratie

Nu cred ca as putea sa ma obisnuiesc cu gandul ca asa e viata si ar trebui sa ma conformez si sa merg mai departe. 
Nu reusesc sa ma adaptez vremurilor si mentalitatii oamenilor, nu reusesc sa intru in normalul lor care pentru mine inseamna o mare minciuna. Ma uit in jurul meu si vad numai indiferenta fata de tot ce e frumos, o mare neglijenta fata de viata si fata de oameni. Nu mai stim sa iubim si sa respectam viata si sa incercam sa facem ceva sa schimbam nesimtirea asta care ne-a cuprins. 
Spunem ca suntem liberi si ca traim intr-o tara democratica, dar suntem ca o turma fara idei personale si initiative. Ne lasam manipulati si mituiti de oricine ne da o paine nemuncita. Sorbim cuvintele unuia care a avut norocul sa ajunga
intr-un scaun tot de noi pus, de parca el ar fi inventat limba romana. Suntem atat de lasi incat nici  atunci cand suntem mintiti, furati, manipulati ori chiar umiliti nu facem nimic sa ne aparam, ba avem chiar dobitocenia sa spunem ca poate am gresit noi undeva, ori sa credem ca suntem prea mici ori prea neinsemnati si meritam tot ce ni se intampla. 
Romani, ne laudam ca suntem un popor mandru si viteaz, istoria ne descrie ca pe o natiune plina de orgoliu si mandrie si ca nu ne lasam manipulati sau calcati in picioare de nimeni. Sau poate ca toate acestea au ramas in cartile de istorie?
Am trait atata timp in comunism, de ce? Pentru ca am fost prea lasi sa ne cerem drepturile si cand in sfarsit am reusit sa ne trezim am deschis un ochi dar si acela pentru putin timp, caci la scurt timp am adormit mai abitir ca inainte. 
Si acum, ca niste somnambuli, ne taram cu mainile intinse dupa cum ne ghideaza mai marii nostri alesi de noi, popor de somnambuli.  

Angelica Dinu

Regional