Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Darul

Darul

Exista o veche poveste care relateaza ca, de fapt, atunci cand Iisus s-a nascut, au fost patru magi care se vorbisera sa plece spre el cu daruri.
 Cel de-al patrulea mag, se spune ca ar fi vandut tot ce avea si ar fi cumparat trei pietre scumpe: un safir, un rubin si o perla. Acestea dorea sa le duca alaturi de toata dragostea lui Pruncului Sfant.
Grabindu-se sa ajunga in Babilon, unde era locul de intalnire a celor patru, pe drum, s-a intalnit cu un om batut si lasat in strada sa moara, la cere nimeni nu se invrednicea sa-l ajute. Facandu-i-se mila de acesta, pe loc a luat omul si l-a dus unui doctor, dandu-i ca plata safirul, ca sa-l ingrijeasca pana cand acesta s-ar fi facut din nou bine. Dar toata aceasta intamplare l-a intarziat, iar ceilalti trei vazand ca acesta nu nu mai ajunge l-a timp, au plecat fara el. Cand cel de-al patrulea mag a ajuns la locul stabilit si a vazut ca este singur nu s-a deznadajduit ci, a plecat spre Betleem, urmand steaua. Acolo ajungand a aflat ca ceilalti magi deja gasisera Pruncul, si ca soldatii lui Irod au inceput a ucide pruncii iar Fecioara plecase cu Iisus spre Egipt. Dar ce sa vezi? in fata lui o femeie se lupta din rasputeri cu un soldat sa-si salveze copilul sa nu i-l smulga din brate si sa-l ucida.
- Stai, ostene, spuse magul scotand rubinul, uite, ia rubinul acesta, si lasa copilul....hai, nimeni nu va afla de micul nostru secret. Vazand piatra cum sclipea, soldatul ii smulsese rubinul din mana si disparu in noapte. Biata femeie, cu lacrimi in ochi incepu sa-i multumeasca din suflet stainului pentru ca i-a salvat pruncul.
Dar magul nu se opri. Isi continua drumul, pentru a-L gasi pe mantuitor, pentru a-i oferi ce ii mai ramasese, perla.
Si a cautat magul pret de multi ani, dar in zadar. Nu mai reusea sa dea de El. Steaua disparuse, nu-l mai putea indruma, ratacea pe strazi incercand sa afle din stanga sau dreapta orice informatie care l-ar fi dus in fata lui IIsus. Dupa mai bine de treizeci de ani de cautari a aflat de la niste calatori ca Iisus s-ar afla la Ierusalim. Foarte fericit, a plecat inspre acele locuri. Dar cand a ajuns pe inserate, Mantuitorul fusese deja rastignit pe cruce, sus pe muntele Golgota. Macar in ultima clipa a vietii Mantuitorului vroia sa-l vada si sa-i daruiasca perla cu o purtase cu el atata timp. Se grabi spre Golgota , dar, pe drum, prin fata lui doi soldati tarau dupa ei o tanara fata care era evreica.
- Stati, ce vreti sa-i faceti? opriti-va, lasati-o sa plece si va daruiesc perla aceasta mare si frumoasa. O sa castigati mult mai mult . Soldatii vazand perla si cunoscand valoarea ei au luat-o cu lacomie, dandu-i drumul fetei. Printre mii de susupine, fata ii multumi magului pentru bunatatea lui. Dar magul nu a stat sa o asculte, caci dorea sa-l prinda in viata pe Mantuitorul rastignit. Nu mai avea nimic acum sa-i dea in dar, daduse totul. Cum era sa se inchine unui Imparat fara sa mai aiba nici cel mai mic dar? Cand insa a ajuns la picioarele lui Iisus, acesta l-a privit drept in ochi si i-a zis:
- In sfarsit, ai venit! Tu ai fost cel care mi-a adus cele mai frumoase daruri...
- Bine, dar, din ce am avut , acum nu mai am nimic. Nu ti-am adus nimic! spuse magul printre lacrimi.
- Tot ce ai facut pentru oamenii aceia, pentru Mine ai facut. Dandu-le lor, Mie Mi-ai daruit. Cele mai valoroase daruri de la tine le-am primit. Bucura-te, darul tau a ajuns la mIne! Cine il iubeste pe Dumnezeu isi ajuta semenii si ii cinsteste. Dragostea ta pentru cei aflati in necaz, te-a apropiat de Mine, mai mult decat orice altceva.
Daca vrei sa te apropii de Dumnezeu, apropii-te de oamenii din jurul tau care au nevoie de tine.

Regional