Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Daca Am Riduri, Inseamna Ca Imbatranesc?

Daca am riduri, inseamna ca imbatranesc?

Cand imbatranim? Cum determinam varsta noastra reala? In functie de comportament sau  ne numaram ridurile?
Pentru femei exista mai multe etape prin care trec si care fac parte din maturizarea fiecareia. Primul prag sunt aparitia catorva riduri. Le descoperim, parca au aparut prea brusc, ieri nici nu erau acolo. Ne vine greu sa ne impacam cu ele mai ales ca spiritul nostru e foarte tanar.
La primele riduri nici macar nu esti casatorita, inca mergi la discoteca si in mintea noastra din acel moment ridurile chiar sunt un semnal de imbatranire. Daca stim sa le privim, ridurile schimba expresia fetei. Ele nu sunt inestetice ci picteaza mimica fetei, ii da un anumit caracter, chipul nostru capata o anumita prestanta. Dar asta o realizam dupa o perioada de timp mai mare, perioada in care incercam cu diferite metode sa scapam de riduri, ba cu creme antirid, ba le astupam cu fond de ten.
Mai credem ca imbatranim atunci cand schimbam prefixul.Ocazii rare dar prilejuri majore de a ne face un bilant. Daca o femeie la 30 de ani inca nu s-a casatorit, inca nu are un copil, dar o gramada de riduri, incepe sa-si faca ganduri. Se gandeste la ceea ce ar spune babele: ca e o fata batrana. Nu se mai poarta in zilele noastre expresia dar cand te pui pe ganduri, iti trec totusi prin cap astfel de idei.
Ne vedem mai batrane sau daca nu mai batrane, atunci sigur mai mature si mai responsabile dupa ce avem primul copil. Atunci au loc si primele transformari ale corpului nostru. Transformarile sunt si de ordin psihologic. E cea mai majora experienta din viata unei femei. Nu e vorba numai de faptul ca se inmultesc ridurile, si ca ni se adancesc cearcanele si corpul nostru capata niste forme hidoase, ci ni se schimba si expresia fetei, privirea. Avem alte prioritati, privim lumea altfel, ne privim pe noi altfel si da, putem spune ca am imbatranit. Parerile noastre despre viata si modul nostru de a vedea lumea se schimba radical si nu mai corespund cu al celor mai tineri.
Dupa ce a trecut de casatorie, dupa ce a trecut de nastere, dupa ce si-a vazut copiii un pic mai marisori, femeia trece la o alta etapa a vietii ei. In jurul varstei de 30 de ani descopera o altfel de lume, o alta viata. Are impresia ca acum renaste si incepe o noua viata. Ridurile nu mai conteaza, nu mai conteaza nici ce cred ceilalti, femeia se descopera pe sine la adevarata ei valoare.Isi descopera adevarata sexualitate, adevaratul potential si e mult mai stapana pe ea. Nimic nu-i va putea sta in cale.
Eu pana aici am ajuns si inca nu am imbatranit.Cred ca a imbatrani tine de interiorul nostru. Daca avem un suflet tanar si stim sa-l mentinem asa, nu vom imbatrani niciodata. Si totul se vede si la exterior. Sa fim plini de energie si sa vedem lumea prin ochii nostri de la 20 de ani tot timpul. La vita e bella! 

 

Cristina Gherman 

 

Regional