Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Copacul Relelor Obiceiuri

Copacul relelor obiceiuri

 
A fost odata un tanar care era tare neastamparat. Degeaba mama lui a tot incercat sa ii explice faptul ca il supara pe Dumnezeu cu obrazniciile lui si ca ar fi mai  bine sa nu le mai faca , dar el nu tinea cont de nimeni si de nimic.
- Lasa mama, ca am eu timp sa ma fac si baiat cuminte, acum sunt tanar si vreau si eu sa ma distrez ca toti baietii din sat..
Intr-una din zile auzise el mare larma in sat cum ca ar veni la manastirea de pe deal un mare duhovnic si find el curios din fire s-a gandit sa se duca si el sa vada omul cel mare.
Dupa ce s-a terminat slujba s-a dus direct spre calugar sa-i puna cateva intrebari sa vada daca intr-adevar era atat de intelept pe cat se spunea.
-Parinte,  nu-i asa ca nu e neaparat sa fiu un exemplu de om de tanar ca doar am timp sa ma cumintesc, nu-i asa?
- Dragul meu, pot sa te rog si eu ceva?
- Sigur parinte,cum sa nu!
- Uite, vezi pomisorul acela care de-abea a iesit din pamant?…te rog…mi-l poti aduce?
Si s-a dus tanarul nostru si cu o singura mana , in cateva secunde smulge din pamant mica plantuta si il aduce calugarului.
- Acum , daca esti bun, il vezi pe copacelul acela din coltul curtii care e asa…de inaltimea unui copil?...mi-l poti aduce si pe acela te rog?
- Cum sa nu parinte…imediat
Si s-a asezat binisor tanarul nostru si-a scuipat in palme s-a opintit putin si cu doua maini a reusit sa smulga din pamant marul care nu foarte de mult de abea rasarise.
- Dar acum daca te rog sa-mi aduci si pomisorul acela , cam de statura ta…poti?
- Nici o problema…rezolvam!
Si a mai chemat un prieten in ajutor si impreuna cu acesta dupa un chin de vreo jumatate de ora , asudat tot, tanarul nostru veni gafaind cu pomisorul in brate.
- Gata parinte si pe acesta l-am adus!
- Bravo baiete, bravo…Dar bradul acela falnic din paduricea aceea de pe deal…mi-l aduci?
- Parinte…dar uitati-va si dumneavoastra pot eu sa aduc tot satul si pe cel invecinat si tot nu pot sa smulg din pamant acel brad. Are cativa metri si e gros cat patru brate…
- Ai vazut fiule, asa e si cu relele deprinderi. Cu cat sunt mai de tinere smulse din caracterul tau cu atat mai usor vor fi de indepartat ; dar daca pacatul s-a impamantenit in noi nu-l mai putem scoate oricat de mult ne-am dori si oricat de mult ne-ar ajuta cei din jurul nostru.

Regional