Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Chiar Si Barbatii Plang Din Dragoste

Chiar si barbatii plang din dragoste

Suntem diferiti ca barbati si femei, ne purtam diferit cand iubim, ne purtam diferit cand ne bucuram, ne purtam diferit cand sarbatorim si incasam diferit o dezamagire in dragoste.
Femeile intra intr-o depresie, se inchid in casa si uda sute de batiste. Plang pana se umfla de nu se mai recunosc in oglinda.
Ce fac barbatii ? Ei plang? Se consuma? Ei trebuie sa fie durii, fara sentimente, cu inima de piatra. Cred ca ei au o sarcina mult  mai grea din cauza asta. Ei nu-si permit sa planga, nu-si permit sa se inmoaie, ei trebuie sa fie sobri.
Au metode diferite de a-si arata tristetea. De cele mai multe ori se infurie, asa simt ei ca e mai masculin. Lovesc cu pumnul in pereti, in garduri. Sunt niste duri in fata prietenilor si se abtin sa nu planga. Unii dintre ei isi schimba radical infatisarea. Daca au avut parul mai mare se tund, daca pana acum erau ferchezuiti dintr-o data nu-i mai intereseaza aspectul fizic. Unii se apuca de baut, altii se apuca de fumat. Chestii masculine.
Unii dintre ei plang. Si ca sa planga se ascund sa nu-i vada nimeni. Nu se pot impotrivi lacrimilor si nu inteleg daca e normal sau nu pentru un barbat sa planga.
Altii se infurie, sunt violenti si isi revendica ferm explicatiile cuvenite. Nimeni nu intelege de ce li se intampla tocmai lor. De ce trebuie sa sufere, de ce au ramas singuri.
Nu ne comportam diferit numai ca barbati si femei, ne comportam diferit si ca oameni in fata suferintei. Am fost parasiti sau doar ne simtim ca am fost parasiti, oricum ar fi tot avem impresia ca cerul pica pe noi. Modul cum ne manifestam e diferit dar suferinta cred ca e la fel de arzatoare. Ne arde mocnit pe dinauntru si fiecare dintre noi rabufnim afara intr-un fel sau altul.  
Femeile au voie sa fie mai melodramatice, un barbat care plange e demn de mila si ni se pare ca nu e masculin, ca nu–si poate controla reactiile. Cine zice ca masculinitatea se masoara  in raportul invers proportional dintre lacrimi si suferinta?
Un barbat nu-si permite sa fie vulnerabil  si de cele mai multe ori se ascunde atunci cand plange pentru ca nu intelege nici el ce i se intampla.

 Cristina Gherman

Regional