Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Cerealele

Cerealele


 Vrei sa arati din ce in ce mai bine si zilnic esti preocupata sa descoperi noi metode prin care sa elimini kilogramele in plus. Faci mari sacrificii culinare, eviti dulciurile, consumi cat mai putina paine si incerci sa iti respecti programul de miscare zilnic.. Merita oare sa-ti sacrifici sanatatea in favoarea frumusetii? Le poti obtine pe amandoua cu ajutorul cerealelor integrale.
Dintodeauna cerealele integrale au fost catalogate de catre specialisti ca fiind elementele de baza pentru o alimentatie sanatoasa. Au un continut bogat in proteine, glucide, vitamine, substante minerale de care avem nevoie pe parcursul unei zile intregi. Activitatea acestora se desfasoara la nivel intestinal fiind ca o pista de lansare pentru substantele nutritive in tot organismul. Beneficiem de ele in mod natural, asigura o foarte buna hidratare si cresc senzatia de satietate.

Ca sa va conving de bogatia lor am sa enumar cateva din propietatile lor:

-potasiul, prezent in compozitia cerealelor integrale este tonic cardiac, tonic muscular si stimuleaza miscarile intestinale;

-magneziul,de asemenea favorizeaza asimilarea altor minerale(fosfor,sodiu,calciu) si ajuta alte vitamine sa-si indeplineasca rolul la capacitati marite cum ar fi vitaminele B,C,E;

-glucoza rezultata din hidrocarburile cerealelor trece mai repede in sange,asigurandu-va un nivel cionstant al glicemiei.

Sunt usor de consumat, fie in ceai, lapte sau apa. Cine doreste le poate consuma si in painea integrala cu alte cateva alimente sanatoase(legume si fructe) despre care am sa va scriu intr-un alt articol ceva mai detailat. Nutritionistii recomanda pentru o alimentatie sanatoasa un consum zilnic de aproximativ 200 gr cereale, astfel aportul energetic sa fie asigurat in proportie de 40%.

Ce ziceti, incepem o campanie pentru minunatiile din jurul nostru pe care natura ni le ofera in mod  gratuit si care ne fac intradevar bine atat interior cat si exterior?
 

Andreea Neculai 

Regional