Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Cercetare Si Productie La Buzau

Cercetare si productie la Buzau

-Statiunea de cercetari viticole Pietroasa infiintata in anul 1893 a organizat prima vie experimentala din tara, prima scoala de viticultori, vinurile de aici castigand aproape 100 de medalii si numeroase premii internationale. Colectia statiunii ajungea pana la 320 de soiri stabilindu-se de asemenea si colaborari cu centre viticole din URSS, Bulgaria, Franta, Italia, Portugalia, Ungaria si altele.

-Statiunea de cercetari legumicole din Buzau se infiinteaza in 1956 si este organizata in doua sectoare. Primul sector este cel de cercetare, selectare si ameliorare a celor mai bune soiuri de legume. Acesta a creat varza de Buzau, Ceapa Diamant, Aurie de Buzau, fiind cea mai buna ceapa de apa din tara, a carei samanta a fost solicitata si in strainatate. Al doilea sector, cel de productie al semintelor de legume asigura materialul biologic pentru unitatile din judet si din tara, facand schimb cu cele similare din Bulgaria, Ungaria, Argentina, Polonia si URSS.

-Statiunea de cercetari si productie pomicola din Buzau se infiinteaza in 1977 si este o unitate de integrare a cercetarii cu productia, in atentia sa aflandu-se toate unitatile pomicole din judet.

-Statiunea de cercetare pentru ovine Rusetu infiintata in 1919 a avut ca scop ameliorarea efectivelor din zona de ses si colinadara in vederea realizarii de noi tipuri care sa asigure  o productie sporita de lapte, lana si carne.

-Herghelia de la Rusetu infiintata in 1919 se ocupa cu selectarea  cailor pentru curse si tractiune.

-Herghelia de la Cislau din 1894 se ocupa cu selectarea cailor pur-sange englez pentru galop. Timp de 12 ani acestia au obtinut peste 100 de premii pe hipodromurile din Europa.

-Centrul de cercetari sericicole Cislau infiintat in 1945, se ocupa cu cercetarea si selectarea diferitelor specii de viermi de matase, dar si soiurile de dud pentru hranirea acestora in vederea cresterii calitatii firului de matase.

-Statiunea de cercetari geografice infiintata in 1969 se afla in comuna Patarlagele si se ocupa de cercetari geografice in zona Subcarcapilor buzoieni. Pentru colectarea datelor furnizate Intitutului de meteorologie si hidrologie Bucuresti erau folosite statiile meteorologice din Buzau (1936), Patarlagele (1951), Ramnicu Sarat (1952) precum sic ea hidrologica de la Buzau (1924).

Fiecare intreprindere din judetul Buzau era dotata cu colective de cercetare si proiectare, ce isi propuneau perfectionarea tehnologiilor de fabricatie. Functionau de asemenea cercuri de inovatori in numar de 30, 230 de inventatori, iar numarul inventiilor si inovatiilor era de 50.

Regional