Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Ceilalti Nu Ne Mai Vor Asa Cum Suntem

Ceilalti nu ne mai vor asa cum suntem

“Caut pe cineva care sa ma vrea asa cum sunt”, am auzit de curand pe cineva spunand. Fara sa vreau m-am trezit amuzandu-ma, desi dorinta femeii era cat se poate de normala. Nu asta ne dorim oare cu totii? Nu asa ar trebui sa fie in viata? Nu ar trebui oare sa privim dincolo de farduri, silicoane, look-uri sofisticate? Da, desigur, insa nu stiu cand lucrurile au luat o intorsatura neplacuta. Nu imi dau seama cand am devenit atat de superficiali si prioritatile ni s-au schimbat.
Sunt cat se poate de realista si de aceea ma amuza dorinta noastra normala de a fi acceptati asa cum ne dorim. Avem dreptul de a fi asa cum suntem, de a ne imbraca asa cum vrem, de a spune ce si cand vrem, dar este totodata imposibil de crezut ca cineva ne vrea pe viata asa.
Chiar daca ne batem cu pumnul in piept sustinand ca nu ne intereseaza aspectul fizic al celui de langa noi, pana la urma cu totii tinem cont de acest lucru. Este o competitie continua: trebuie sa fim frumoase, mereu aranjate, inteligente, sclipitoare etc. Ca barbat, este vital sa arati mereu ingrijit, sa nu-ti lasi manierele acasa, dar mai ales sa poti impresiona peste tot pe unde mergi. Si stiu ca ai chef azi sa iesi afara in trening si sa nu tii deloc cont de eticheta, dar ia intreaba-te daca te-ar mai placea cineva. Si daca ai pretentia sa fii tratat ca si cum ai fi coborat dintr-un afis, ei bine asta nu se va intampla. Este suficient sa te uiti in oglinda si sa te intrebi ce parere ai despre tine. Nu-i asa ca ti se schimba brusc starea de spirit? Nu-i asa ca daca ai fi cel sau cea care trebuie sa mearga acum cu tine la o cafea, ai da bir cu fugitii? Si atunci? Ce este cu aceasta delasare care a inceput sa caracterizeze marea majoritate? De unde aceste pretentii stupide de a fi acceptati cum ne taie capul, daca nici noi nu ne putem accepta?
Fireste ca daca esti innebunit dupa cerceii tai din nas si din buric, o sa ma contrazici. Sunt convinsa ca tu vei spune ca arati ideal. Doar ai suportat ceva chin, pentru a fi...cool. Asa e, gusturile nu se discuta, insa din pacate eticheta cere anumite sacrificii. Poate ca nu-ti pasa deloc de regulile impuse de societate, insa toate isi au rostul lor. Daca ai chef sa mergi intr-un club, fa-o cum vrei tu, insa pe strada sau la serviciu cred ca ar trebui cu totii sa tinem cont de ceea ce spun ceilalti. Spuneti-mi demodata, daca vreti, dar poti sa condamni pe cineva ca nu te angajeaza? Poti sa te superi pe un manager de restaurant select, daca te va ruga sa parasesti sala pe motiv ca au dreptul sa-si selecteze clientii? Sau daca vrei sa iti sustii examenul auto, crezi ca nu va conta aspectul?
Dragii mei, cu totii avem momente cand vrem sa fim...noi, cand de fapt nu avem chef de nimic si vrem sa mascam asta prin aparitii nonconventionale, extravagante sau cum vreti sa le numiti. Nu va spun sa nu faceti ceea ce va trece prin cap, sunt insa de parere ca nu ar trebui sa ne suparam pe ceilalti daca nu vor raspunde la fel necesitatii noastre. Pentru ca de multe ori problema nu este la ceilalti, ci la noi. Nu va amagiti ca veti gasi oamenii care sa va accepte asa cum sunteti. Adaptati-va voi, acceptati mentalitatea majoritatii si incercati sa schimbati doar ceea ce se poate schimba. Nu va luptati cu morile de vant pentru ca va veti consuma energia inutil. Este atat de simplu sa fii iubit de ceilalti! Si atat de usor poti avea succes... E cazul sa ai mai multa grija de tine si sa intri in competitie. Invata permanent ceva si nu lasa lucrurile frumoase sa treaca pe langa tine doar pentru ca ai pretentia sa fii altfel. 

Nicoleta Guzu

Regional