Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Ce Sa Faci In Buzau

Ce sa faci in Buzau

Activitati in tabara scolara Poiana Pinului

In baza unui proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune al Fundatiei pentru Tineret  se organizeaza la Poiana Pinului o reuniune a unui grup de tineri din 8 tari. Scopul proiectului este de constientizare a tinerilor asupra drepturilor omului precum si respectarea lor. Se realizeaza seri interculturale, jocuri in grupuri, vizite culturale, ateliere de teatru si alte activitati ale educatiei nonformale. Tarile din care provin tinerii sunt Turcia, Slovenia, Spania si Romania.

Arta monumentala la Poiana Pinului

Tabara de Arta Monumentala are loc in fiecare an la Centrul de Agrement Poiana Pinului, unde tinerii sunt selectati pe baza performantelor scolare din Buzau, Galati, Braila si Piatra Neamt. Pe parcursul sederii, tinerii sunt instruiti in realizarea icoanelor bizantine pe lemn, urmand a fi expuse in perioada sarbatorilor de Craciun pe holul Primariei Buzau, fiind admirate de iubitorii de arta.

 Festivalul Bluzau

Fundatia pentru Tineret Buzau organizeaza anual Festivalul Bluzau cu doua zile de concerte pe scena Casei Tineretului cu ajutorul Primariei Buzau. De obicei are loc in luna noiembrie, iar organizatorii isi propun aducerea de fiecare data pe scena a artistilor ce au starea de spirit numita astazi Bluzau. Festivalul se desfasoara din anul 1995 fiind o combinatie de Blues si Jazz, ce aduna la fiecare editie numerosi tineri iubitori ai acestor genuri de muzica.

Flower Power Club Café

Pentru ascultatotii muzicii din anii ’60, 70, 80 s-a construit special in Buzau un local care si-a dorit sa adune toti iubitorii de muzica buna laolalta. Preturile sunt acceptabile, iar clubul este deschis zilnic. Acesta si-a propus ca in viitor sa organizeze si sa gazduiasca o serie de evenimente culturale cum ar fi lansari de albume muzicale si carti.

Seri Folk in Buzau

Muzica buna este adusa mai aproape de inimile buzoienilor prin intermediul proiectului “Seri Folk”, mai ales pentru amatorii genului. Pentru inceput aceste seri sunt doar lunar insa se dorste organizarea lor cat de des va fi nevoie, in functie de cerintele iubitorilor muzicii de acest fel. Peste o 100 de impatimiti isi fac simtita prezenta de fiecare data.

Zilele Buzaului

In fiecare an pe data de 12 aprilie buzoienii incep sa sarbatoreasca zilele orasului prin trei zile de muzica, cantec si multa voie buna. Platoul Dacia este gazda artistilor autohtoni si nu numai. Spectacolul se incheie in ultima seara de concert cu un foc de artificii aproape de miezul noptii.

Regional