Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Ce Presupune Masajul?

Ce presupune masajul?

Masajul ne invata inca din primele luni de viata cat de benefic este pentru organism. Atingerea delicata a mamei este pentru bebelus relaxanta, ii da incredere. In timp masajul ne place tot mai mult si cu totii ne dorim sa profitam de momentele in care toti muschii se decontracta si se instaleaza in intreg organismul o stare de bine.
Nu oricine stie sa faca masaj. Desi aparent cu totii ne laudam ca stim sa “mangaiem” pe cineva, masajul nu consta in acest lucru. Avem de-a face cu ceva complex, care poate sa ne faca si rau si bine. O sa va intrebati probabil cum ar putea masajul sa ne faca rau, nu-i asa? Exista desigur o serie de contraindicatii si, in plus, cel mai important este ca masajul sa fie efectuat corect. Daca ne dam pe mana cuiva care nu stapaneste foarte bine tehnica, am putea sa cerem un masaj terapeutic si sa ne trezim dupa o ora ca chiar vom avea nevoie de un terapeut pentru a ne “repara”. In alta ordine de idei, mare atentie atunci cand mergeti undeva sa vi se faca masaj. Este bine sa optati pentru un loc specializat, sa apelati la o persoana recomandata, nu sa sunati la un obisnuit anunt din ziar. Va pot spune din experienta ca am avut surprize neplacute in privinta masajului si de aceea va sfatuiesc sa mergeti la un salon.
Ce ar trebui sa stiti despre masaj?
In functie de manevrele folosite, mai mult sau putin blande, organismul nostru reactioneaza. Tehnicile folosite sunt: efleurajul (netezirea), frictiunea, framantatul (petrisajul), baterea (tapotament), vibratiile.
Netezirea este manevra de inceput si de final a altor tehnici de masaj. Astfel se stimuleaza functiile celulelor masate, se stimuleaza circulatia sangelui, activandu-se limfa si relaxandu-se muschii, atenuand astfel orice durere. Ritmul miscarilor de netezire trebuie sa fie intotdeauna putin peste viteza de circulatie sangvina.
Frictiunea este o manevra mai putin placuta, deoarece este mai profunda. Prin aceasta se incalzeste zona, se dizloca celulele adipoase, se stimuleaza sistemul periferic si central. Desi mai dureroasa pentru persoanele cu un grad de sensibilitate mai ridicat, este o manevra care da rezultate foarte bune.
Framantatul este manevra care se adreseaza muschiului, presupune ridicarea si stoarcerea prin comprimare, atat cat permite gradul de elasticitate a pielii. Baterea sau tapotamentul asupra zonelor moi ale pielii se face ritmic, cu palmele, degetele sau pumnii si este o manevra intensa.
Vibratia este o manevra mai placuta, care presupune un tremurat continuu, o deplasare a pielii si o presiune mica. Astfel se produce decongestionarea muschiului, iar tu vei reusi sa te relaxezi complet.
Mai exista desigur si tehnici secundare de masaj precum: cernut, rulat, presiuni, ciupituri, scuturat, ridicari ale muschiului, tractiuni si tensiuni. Este ideal sa incercati pe propria piele pentru a vedea efectul. Fie ca incercati sa va rezolvati o problema de natura fizica, fie ca psihicul dvs are nevoie de relaxare, masajul este ideal.
Iar pentru doamnele stresate ca a venit caldura, va recomandam masaj anticelulitic, antivergeturi si de tonifiere. Daca veti combina cu bicicleta eliptica, veti avea rezultate uimitoare. Va recomandam sa incercati un masaj la ARTIS TOUCH

 Programari la numerele de telefon: 0721 178 701 si 0727 806 611
E-mail de contact: artelmival@yahoo.com  

Regional