Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Ce Inseamna Sa Fii Corect?

Ce inseamna sa fii corect?

Voi folosi ca punc de plecare al acestui articol definitia data in DEX.
1 corect= care respecta regulile normale dintr-un domeniu dat; asa cum trebuie
2 corect= care are o tinuta, o purtare, o atitudine ireprosabila; cinstit.
Acum va voi intreba: cine stabileste normele si standardele dupa care putem fi considerati corecti, ca avem o tinuta, o purtare ireprosabila?
Corectitudinea este trasatura de caracter si ea difera de la persoana la persoana. Este foarte bine cunoscut tuturor ca omul este unic. Caracteristicile personalitatii sunt aceleasi insa procentul de manifestare difera de la persoana la persoana si tocmai aceasta ne face unici.
A fi o persoana corecta inseamna a dovedi prin faptele proprii un echilibru intre a da si a primi. A da ceea ce ai si a lua ceea ce ai nevoie tine de miscarea resurselor . Nimeni in afara de noi insine nu poate hotara ce avem si cat sau ce nu avem nevoie. Tocmai de aceea orice sistem economic, oricat de pur ar fi el, nu poate crea o distributie corecta a resurselor colective ale fiintelor omenesti. Numai oamenii corecti pot crea o economie corecta. Adica numai cine stie cu adevarat ce are si ce nu are nevoie poate ajuta la fluidizarea resurselor.
Oamenii care iau mai mult decat au nevoie sau dau mai putin decat au poarta povara unui tratament incorect. Acest tip de oameni se considera (inconstient) abuzati si deci indreptatiti in actiunile lor. Ei au nevoie pentru restabilirea echilibrului emotional si financiar sa actioneze asupra maniei si resentimentelor lor.
Oamenii care prin contrast iau mai putin decat au nevoie si incearca sa dea mai mult decat au se simt vinovati pentru ca in trecut i-au tratat incorect pe altii. Pentru restabilirea echilibrului ei trebuie sa actioneze asupra vinovatiei lor.
Atunci cand (precum  in primul caz) victima isi rezolva mania si iarta nu trebuie sa mai devina tortionar pentru a egala scorul. Tot astfel cum tortionarul rezolvandu-si sentimentul de vina nu trebuie sa mai devina victima pentru a crea echilibrul. O data ce ai inteles mecanismele si vezi in ce directie s-a dezechilibrat viata ta, poti incepe sa o corectezi. In momentul in care in viata ta ai ai reusit sa aduci echilibrul si corectitudinea poti prin propriul exemplu si prin faptele tale sa ajuti la stabilirea echilibrului si corectitudinii in jurul tau.

C.E.L.

Regional