Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Ce Faci Cand Te Simti Singur?

Ce faci cand te simti singur?

Singuratatea este grea pentru toti. Chiar daca uneori ne dorim un moment de respiro, chiar daca ne trezim satuli de toate si visam la o secunda in care sa fim cu noi insine, atunci cand vine momentul cu pricina brusc vedem lucrurile altfel. Sau... poate doar unii dintre noi. Azi ma adresez celoc care stiu ce inseamna solitudinea involuntara. Fie ca esti departe de persoana iubita sau nu ai inca o relatie, sentimentul de singuratate te poate cuprinde si poate pune stapanire pe buna ta dispozitie. Sarbatorile  sunt cele mai grele. Cand o zi sfanta bate la usa, sentimentul de singuratate devine apasator. Nimic nu mai este la fel, increderea in tine a disparut, parca toti ceilalti iti par fericiti si zambetul lor reuseste sa te deprime.

Recunoaste ca te simti singur

Ti s-a intamplat sa simti cumva ca esti bolnav, cand de fapt te simteai doar singur? Nu ai fi gresit cu nimic daca afirmai acest lucru, deoarece singuratatea poate deveni o boala foarte grea. Initial este o stare neplacuta, apoi ne obisnuim cu ea si in final ajungem sa ne complacem in aceasta situatie. Nimic nu mai pare atat de interesant incat sa iesim cu prietenii sau sa facem piata. Devine mai mult decat suficient sa coboram pana la magazinul din colt pentru a ne cumpara strictul necesar.
Singuratatea este intocmai unui om care nu poate sta langa cineva care nu il vrea. Ea este o boala care se lipeste de orice om care pare sa aiba anumite nevoi nesatisfacute. Se lipeste de cel mai slab, care nu vrea sa lupte impotriva ei. Nu exista medicamente pentru a o combate, iar daca ii dai un pic de atentie, singuratatea va pune repede stapanire pe tine si te va transforma la modul urat.

Pacatele singuratatii

Fireste ca este o idee excelenta sa lupti impotriva singuratatii, insa este foarte posibil sa cazi in extrema cealalta. Poti ajunge sa faci lucruri pe care ai putea sa le regreti mai tarziu, de aceea e bine sa actionezi prudent. Este ideal sa nu incerci sa ai langa tine un om nepotrivit doar pentru a nu sta singur. Poate pe moment vei simti ca este o solutie, ca ai scapat si azi de singuratate, dar maine te vei uri, te vei invinovati si in mod cert nu ai nevoie de asa ceva.
Singuratatea este ideala pentru a reflecta, insa daca vei exagera, s-ar putea sa cazi in depresie. De aceea e bine sa cauti sa iti tii timpul ocupat cu lucruri frumoase; sigur ai o pasiune de care nu ai avut timp pana acum: dans, cinematograf, aerobic etc. 

Cum scapi cu adevarat de singuratate?

In primul rand este foarte important sa gandesti pozitiv: in loc sa te lamentezi ca esti singur, n-ar fi mai bine sa te bucuri ca in curand nu vei mai fi? Exista cu siguranta o multime de oameni care se simt mai rau decat tine, asta ar trebui sa te consoleze.
Serviciul iti poate oferi satisfactii uimitoare, asa ca ar fi bine sa te implici mai mult. Ce zici de un nou proiect? Fii trup si suflet acolo iar dupa program invita-ti colegii in oras sau mergi cu o prietena la o sala de sport. Daca nu ai un caine sau o pisica, poate acum e momentul sa iti iei.
Cel mai important este sa ai incredere in tine si sa iti doresti sa scapi de acest sentiment de singuratate. Nu uita insa ca o implicare rapida intr-o relatie poate fi un gest dezastruos. Daca te vei grabi sa iti transformi un prieten in iubit, risti sa strici totul. Mare atentie! 

Nicoleta Guzu

Regional