Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Cat De Influentabil Esti?

Cat de influentabil esti?

In jurul tau e mereu cineva nemultumit de ceea ce faci. Oricate eforturi ai face, n-o sa-i impaci niciodata pe toti si stii si tu asta. De cate ori nu ai luat o decizie si apoi te-ai trezit brusc intrebandu-te daca nu cumva gresesti? De cate ori nu te-ai surprins ca le dai dreptate celorlalti desi aveai convingerea ca faci ceea ce trebuie? Stii cat de influentabil esti? Hai sa vedem cateva situatii pentru a te ajuta sa iti dai seama cum stai:

  1. Tocmai ai intalnit o persoana cu care te simti foarte bine si entuziasmul debordant te da de gol. Prietenii te intreaba despre ce este vorba, dar la auzul vestilor, incep sa te dezamageasca. Entuziasmul incepe sa scada, zambetul paleste, un sentiment de vinovatie isi face aparitia. Iti dai imediat seama ca te-ai bucurat fara rost si iti reprimi bucuria, ba chiar decizi sa stai departe de persoana respectiva. Asa NU trebuie sa reactionezi.
  2. Ai un chef nebun sa mergi in oras, iti si imaginezi cat de bine te-ai distra in clubul acela nou despre care ai auzit ca s-a deschis. Ai vrea sa inviti si niste prieteni, parca ar merge si o pizza cu o bere sau, de ce nu, sa dansati undeva pana in zori. Partenerul tau stramba din nas si se amuza pe seama ideii tale deloc nepotrivite, ba chiar nu are de gand sa isi ridice ochii din laptop. Te superi si te inchizi in tine, iar te simti prost ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu el si sfarsesti prin a face mancare printre lacrimi de frustrare. Asta NU este alegerea buna.
  3. Ai un proiect extraordinar. Ai desenat pana dimineata, ai calculat, esti sigur ca va iesi perfect. Vrei sa iti incepi ziua frumos asa ca la cafeaua de dimineata decizi sa ii spui sotiei de ce te-ai culcat iar atat de tarziu. Abia astepti sa ii auzi felicitarile, sa te imbratiseze si sa pleci incarcat de energie. Ea initial nu iti da atentie, apoi incepe sa iti schimbe putin cate putin tocmai liniile principale, mai vine cu inca o sugestie, inca o critica, iar o recomandare si, desigur, un retus de final. Apoi iti spune ca e genial, evident ca se referea la proiectul ei. Tu devii frustrat, morocanos, suspini dupa visul tau pe care aproape ca il vedeai materializat, dar sfarsesti prin a te indoi de tine si lasi lucrurile cum spune ea ca poate o fi mai bine. Asta NU este varianta cea mai potrivita.

Cred ca este suficient, dragii mei, pentru a va da seama daca va lasati sau nu influentati de ceilalti. V-ati regasit in vreuna din aceste situatii? Atunci cu siguranta nu sunteti pe calea cea buna. Mai e cazul sa va spun care ar fi fost raspunsul potrivit in cele trei cazuri? Ce ar fi trebuit sa faci tu? Cand iti face placere un lucru, trebuie sa te bucuri de el. Fie ca este vorba despre compania cuiva, despre dorinta de a face o nebunie intr-un anumit moment sau despre un vis profesional, nu-ti schimba directia doar pentru ca cineva te descurajeaza. Gresesti daca te schimbi tu pentru a fi pe placul cuiva. Parerea celui de langa tine e a lui, iar parerea ta te reprezinta pe tine. Oricat de proasta ar parea viziunea ta in conceptia altora, aminteste-ti ca tu nu te conduci dupa regulile altora. Traieste viata ta, nu frustrarile si visele altora! Oamenii arunca mereu cu vorbe, de multe ori departe de a fi sincere. Vrei sa iti arunci viata la gunoi? Atunci nu te lasa influentat decat de propria ta minte! 

Nicoleta Guzu

Regional