Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Carnea, Aliment Nociv

Carnea, aliment nociv


Cu toate ca obsesia pentru carne este aproape generala, aflati ca ea reprezinta un aliment sarac in vitamine, minerale si hidrati de carbon. Intr-adevar, carnea constituie una din cele mai importante surse de proteina animala. Cu toate acestea cercetatorii au dovedit ca un consum mare de carne poate produce multiple tulburari in organism, din cauza colonului care este mai lung decat la animalele carnivore.
Persoanele care consuma in mod constant carne risca sa aiba urmatoarele tulburari:
1. Bolul alimentar in loc sa fie fermentat, bacteriile intestinale provoaca putrefactia acestuia care produce toxine ce se infiltreaza in sange, iar organismul consuma o mare parte de energie pentru a putea elimina aceste toxine invazive. Astfel celelalte functii vitale nu mai au resurse energetice si organismul reduce activitatea creierului si se instaleaza oboseala cronica.
2. Creste riscul de anemie prin incetinirea sintezei vitaminei B12.
3. Creste riscul aparitiei diabetului. Toxinele animale perturba metabolismul hidratilor de carbon.
4. Creste riscul aparitiei tumorilor de obicei de natura cancerigena. Substantele neasimilate din timpul digestiei carnii se fixeaza haotic ajutand astfel la crearea conditiilor in aparitia acestei boli.
5. Necesarul zilnic de proteine pentru a asigura o alimentatie corespunzatoare unei persoane este de 70-90 de grame. Aceste proteine pot fi asigurate din produsele lactate ( branza, lapte, iaurt) si diverse alimente vegetale (nuci, grau, porumb s.a.m.d).
Echilibrul unei alimentatii corecte poate consta dintr-un regim bogat in legume, fructe , lactate si cereale.
Surplusul de proteine de origine animala mai poate provoca si alte serii de boli cum ar fi: cresterea presiunii arteriere, arterioscleroza (inflexibilitatea articulatiilor), imbolnavirea ficatului si altele.
Toxinele din carne pot fi direct toxice pentru organismul uman si acestea pot fi:
- diferiti microbi din organismul animalului sacrificat, precum si deseurile provenite din vasele de sange ale acestuia, urmele de medicamente, vaccinuri, entibiotice si alte asemenea;
- substantele toxice eliberate si imprastiate in intreg organismul animalului in momentul sacrificarii acestuia:
- bacteriile provenite din descompunerea tesuturilor care se imprastie in organismul animalului imediat dupa moartea acestuia, iar carnea fiind un bun izolator termic, nici prin cea mai temeinica fierbere nu se distrug aceste bacterii.
De asemenea consumul excesiv de carne are efecte nocive asupra organismului cum ar fi imbatranirea lui, cel mai bun exemplu in acest sens o reprezinta eschimosii, a carui aliment de baza este carnea si care au o medie de viata de 27-28 de ani.
Efectele daunatoare ale consumului de carne au fost cercetate in nenumarate randuri de specialistii din toate zonele, inclusiv din  Occident si Orient ajungand de fiecare data la aceeasi concluzie, si anume ca o alimentatie saraca in carne si bogata in legume si fructe este cea mai sanatoasa si indicata dieta pentru organismul uman.

Regional