Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Cand E Bine Sa Devii Mama?

Cand e bine sa devii mama?

 
Educatia pe care i-o dai copilului tau depinde si de momentul in care alegi sa ai copilul respectiv. Cu siguranta daca te simti pregatit sa fii parinte, vei avea mai multa rabdare si ii vei da o educatie mai buna.
Dar cand e momentul potrivit sa devii parinte? La varsta de 21, 30, 35 ani? Te gandesti sa fii stabilit la casa ta si sa ai tot ce iti trebuie? Iti spui ca trebuie sa ai masina si o stare materiala buna? Sau oare e mai bine sa se intample dupa terminarea facultatii? Fireste ca depinde de fiecare dintre noi in parte.
Sarcina e bine sa poata fi considerata ca fiind o perioada frumoasa. Oricum deja sunteti in tema, ceea ce e bine pentru voi ca parinti, dar trebuie sa tii cont de o multime de lucruri. Nasterea depinde de corpul fiecarei femei, poate fi un fenomen cu complicatii sau nu, importanta e supravietuirea. Totul se va schimba in momentul in care un copil sau o pereche de gemeni vine pe lume.
Informatia este totul. In momentul in care te hotarasti sa ai un copil, trebuie sa mergi cu gandul cat se poate de departe, sa te pui in ipostaza de parinte, sa stii daca ai ce sa-i oferi si daca ii poti da o educatie corespunzatoare.
Barbatii in general fug de rasponsabilitate chiar si daca e vorba de copilul lor, asa ca tu ca mama trebuie sa fii cu bagare de seama. Barbatii sunt in general blocati la aflarea vestii, dar sunt si doritori.  Cu sau fara voia lor, trebuie sa ii faceti constienti de ceea ce presupune rolul de parinte.
Femeile in timpul sarcinii e indicat sa puna accent pe cautarea cadourilor si documentarea despre sarcina, care e cea mai importanta. De asemenea comunicand cu partenerul despre informatiile acumulate, se va simti si mai pregatita pentru ceea ce va urma. Stand pe un forum, punand intrebari sau discutand pe chat cu prietenele la o sueta ca intre femei, poti afla o multime de lucruri interesante.
Daca observi aparitia sarcinii mai tarziu, este bine sa te gandesti foarte bine la ce vei face. Surpriza poate fi usor transformata in binecuvantare, mai ales ca la ora actuala sunt persoane de 30 ani care nu au copii, nu pentru ca nu vor, ci pentru ca nu se poate. Un copil e un dar de la Dumnezeu  si e bine sa fie conceput cu multa dragoste, ocrotit, crescut in armonie, sa simta bucuria vietii.
In plus daca nu ai persoane langa tine sa te invete cum sa te porti cu un copil, nu intra in panica. Nimeni nu s-a nascut invatat, iar meseria de parinte se invata din mers. Ce trebuie sa faci este doar sa te inarmezi cu mult curaj.

Cosmina Vlad

Regional