Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Cancerul Si Remediile Lui

Cancerul si remediile lui

                           
Cancerul reprezinta afectiunea ce determina cel mai ridicat numar de decese pe plan mondial, numarul persoanelor bolnave de aceasta maladie crescand in fiecare an. Daca in Romania in anul 1994 existau aproximativ 40 mii cazuri iata ca in 2007 pacientii afectati de cancer din tara noastra depasea 360.000.
Cancerul este din punct de vedere medical acea categorie de afectiune ce se caracterizeaza prin diviziunea necontrolata a unor celule ce invadeaza unele tesuturi din organism ducand la formarea tumorilor. Tumorile sunt de doua categorii: maligne si benigne, iar cele maligne pot invada alte tesuturi, proprietate numita metastaza. Un lucru foarte interesant este faptul ca, cancerul facea foarte multe victime umane inca din urma cu doua milenii. Chiar daca acum 2000 de ani nu exista poluare, nu existau aceste "E-uri" din alimente, produsele erau naturale nefiind modificate genetic, cancerul ucidea si atunci. In urma unor cercetari efectuate de un profesor universitar de la Universitatea Americana din Cairo s-a depistat o forma de cancer la prostata la o munie cu o vechime de peste 2000 de ani. Astfel, de aici deducem ca formele de cancer s-au dezvoltat din cauza anomaliilor genetice indiferent de conditiile de mediu.
In prezent exista patru metode traditionale prin care se incearca eradicarea cancerului: prin interventie chirurgicala, radioterapie, chimioterapie si imunoterapie. Dar odata cu dezvoltarea medicinii in prisma multor descoperiri, aria tratamentelor a crescut considerabil ducand la aparitia tratamentelor naturiste si a unor noi terapii. In continuare voi incerca sa va prezint ultimele noutati referitoare la tratamente, remedii referitoare la aceasta crunta maladie.
Organizatia Mondiala a Sanatatii ne informeaza ca cel putin 30% din cazurile de cancer din lume ar putea fi eradicate doar prin schimbarea stilului de viata. Principalul factor de risc ce trebuie evitat este fumatul ce duce la aparitia cancerului pulmonar. Alti factori ce trebuiesc evitati in totalitate sunt obezitatea,  excesul de alcool, lipsa din alimentatie a fructelor si legumelor. Totodata Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda in scop preventiv vaccinarea persoanelor de sex feminin impotriva virusului papiloma ce declanseaza cancerul de col uterin.
O alta informatie extrem de interesanta vine de la Universitatea Marshall din Virginia, SUA. Intr-un studiu realizat in decursul a 4 ani s-a demonstrat ca nucile pot reduce cu 50% riscul de aparitie a cancerului mamar. Astfel, in urma experimentelor pe soareci carora le-a fost administrat un supliment de nuci, au prezentat un risc extrem de mic de aparitie a cancerului mamar si chiar cei ce aveau aceasta afectiune au prezentat tumori mai mici si metastaze foarte reduse.
Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Taiwan au realizat o serie de teste in urma carora au concluzionat ca prezenta cancerului in organism poate fi depistata doar printr-un simplu test de saliva. Astfel, printr-un spectometru de masa se masoara cantitatea de ADN deteriorat din celulele albe ce se gasesc in saliva. Beneficiile pe care le aduce acest aparat consta in lejeritatea procedurii de testare nedureroasa, fiind necesara doar prelevarea monstrei de saliva.
In studii de laborator, a fost gasit ca fiind foarte eficient impotriva cancerului extractul  de frunze de Papaya. Extractul utilizat in experimente din frunze uscate de papaya a avut efecte nescontate. Cercetatorii au folosit acest extract la 10 tipuri de celule cancerigene iar dupa 48 de ore s-a remarcat ca papaya a reusit sa stopeze dezvoltarea tumorilor la toate cele 10 culturi.
O alta planta ce face minuni in lupta cu cancerul este graviola de munte. Aceasta planta contine 108 substante benefice extrem de eficiente in combaterea si prevenirea mai multor tipuri de cancer. Proprietatile miraculoase ale acestei plante duc la cresterea rezistentei organismului si la distrugerea celulelor canceroase din organism mult mai simplu decat chimioterapia in cazul cancerului la plamani. Graviola de munte este binecunoscuta ca fiind cea mai buna pentru vindecarea cancerului la ficat intr-un timp relativ scurt. In cazul cancerului la ovare substantele din graviola ataca tumorile si elimina celulele cancerigene inainte ca acestea sa se extinda.
O alta planta cu proprietati anti-cancerigene este Amaru, au aratat unele studii. In cadrul experimentelor etanolul extras din aceasta planta a avut capacitatea de a ingreuna dezvoltarea celulelor leucemice. De altfel s-a mai demonstrat printr-un alt studiu ca sulful din Amaru distruge celulele cancerigene din creier iar unele extracte din aceasta planta duc la eradicarea inca din faza incipienta a celulelor canceroase de la ficat.
O alta posibila arma de lupta impotriva cancerului o constituie hipertermia. Aceasta procedura se bazeaza pe faptul ca celulele cancerigene fiind dezorganizate si anormale nu pot suporta temperaturi mai ridicate la fel ca celulele sanatoase. Astfel, in urma acestei proceduri celulele cancerigene sunt slabite si distruse in timp ce, celulele sanatoase nu sunt afectate. Studiile insa au aratat ca hipertermia este mult mai eficienta daca este combinata cu chimioterapia si radiatiile. Acestea din urma au un grad de eficacitate mult mai mare daca celulele canceroase au fost deja slabite prin hipertermie.
Deci, cancerul poate fi invins! Drept dovada vin marturiile unor persoane bine cunoscute ce au luptat cu aceasta boala si au invins-o cum ar fi: Cristina Applegate(cancer la san), Fran Drescher(cancer uterin), Kylie Minogue(cancer la san), Lance Amstrong(cancer la plamani) si multi altii.


Alin G.

Regional