Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Beneficiile Semintelor

Beneficiile semintelor

Semintele de floarea soarelui au devenit pentru multi dintre noi poate cel mai accesibil aliment sanatos. Desi adesea este un gest nepoliticos, o mare parte dintre noi aleg sa isi umple timpul consumand micutele delicii cu efect parca de drog. Sa vezi pe cineva ca sparge seminte, ai senzatia ca ti se ridica parul in cap, il cataloghezi repede pentru ca nu te poti abtine, nu-i asa? Stai, daca te incadrezi in aceasta categorie, citeste cu atentie ceea ce urmeaza.
Semintele de floarea soarelui sunt bogate in minerale, fibre, proteine, dar si vitamine. Acestea au in compozitie vitamina E, dar si fitosterol. Acesta din urma ajuta la imbunatatirea imunitatii noastre; specialistii spun ca datorita semintelor, mai exact acestui fitosterol, se poate preveni cancerul.

Cum consumam semintele?
Primul impuls ar fi sa ne gandim la momentele placute in fata televizorului cand ne luam relaxati tava si incepem sa savuram. Dar ce ziceti de un ceai din seminte de floarea soarelui? stiti ca este un bun remediu atunci cand avem pojar sau alta boala de piele? Eczemele pot fi combatute daca apelam cu incredere la acest ceai.
Uleiul de floarea soarelui are si el un rol important pentru sanatatea noastra. Consumat in mod curent, constituie o buna cura de dezintoxicare a organismului, de asemenea are un rol benefic atunci cand tratam caile respiratorii. Unii dintre voi poate ati auzit de tratarea gingiilor cu ajutorul uleiului. Daca ai gingivita sau paradontoza, e bine sa tii cateva minute ulei in gura inainte sa te speli bine pe dinti. Daca faci asta macar la un anumit interval de timp, gingiile tale se vor insanatosi. Daca ai mai mult timp dimineata, iti poti clati gura cu ulei de floarea soarelui.

Ce boli putem trata alegand semintele de floarea-soarelui?
-cardiovasculare, boli de inima, infarct, boli neurovasculare
-previne mai multe tipuri de cancer, mai cunoscut fiind cel de prostata
-Alzheimer

-boli de rinichi etc

 

Regional