Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Avantajele Unui Animal De Companie

Avantajele unui animal de companie

Prietenii umani sunt langa tine si iti ofera suportul lor, insa un prieten blanos iti poate aduce mult mai multe avantaje. Desi unele persoane nu agreeaza ideea unui animal de companie, acestea sunt foarte benefice. Iata de ce ar trebui sa ai un animal de companie:

  1. Starea ta de spirit se imbunatateste vizibil. Stresul se diminueaza, ai asigurata o companie permanenta si in plus scade riscul de depresie, in cazul persoanelor bolnave.
  2. Petrecerea timpului liber alaturi de necuvantatoare este mult mai sanatoasa, decat in compania umana. In momentele grele va va fi alaturi, te va iubi si nu te va judeca niciodata. E adevarat ca presupune multa munca si responsabilitate mare, dar merita!
  3. Simti nevoia de liniste, dar totodata nu iti place sa fii singur? Un animal de companie te va ajuta sa nu mai simti apasarea singuratatii. Un caine sau o pisica iti va fi alaturi, iti va oferi afectiune, te va amuza cu micile prostioare pe care le face.
  4. Ai probleme cu socializarea? Iesind cu cainele in parc, vei intra in vorba cu o multime de persoane si iti vei face prieteni. Daca esti singur, ai putea chiar sa iti intalnesti jumatatea datorita necuvantatorului tau.
  5. Ai un copil? Un caine este un excelent animal de companie. Fiul tau va avea cu cine sa vorbeasca, va avea un prieten de joaca, isi va face mult mai usor prieteni atunci cand iese afara. In plus il va responsabiliza.
  6. Esti mai lenes de regula? De data asta vei invata ce inseamna sa faci miscare. Un animal de companie nu te va lasa sa lenevesti prea mult.
  7. Presiunea arteriala este mult mai redusa atunci cand ai o pisica sau un caine in casa. Studiile arata ca pastilele isi pierd eficienta atunci cand vine vorba de stres si tensiune, iar persoanele fara animale au presiune arteriala mai mare decat stapanii de animale.

Si pentru ca orice lucru nu are numai avantaje, sa mentionam si dezavantajul: pisicile sunt purtatoarele unui virus care duce la aparitia de chisturi hidatice. Acest lucru se intampla in cazuri extrem de rare, situatie valabila si in cazul cainilor. Este bine in prealabil sa se faca un test antialergic pentru a nu descoperi mai tarziu ca trebuie sa renuntati la animal. Daca aveti grija ca patrupedul sa mearga la veterinar si sa aiba o sanatate supravegheata, animalele au numai avantaje. Bucurati-va impreuna de fiecare moment. 

Nicoleta Guzu

Regional