Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Analizeaza-te In Scris

Analizeaza-te in scris

 

Dragii mei buzoieni, va invit sa va apucati de scris. De ce mi-a venit asa deodata sa va recomand asta? Pentru ca intotdeauna atunci cand te asezi in fata unei coli de hartie (sau a tastaturii, dupa caz), vezi lucrurile altfel. Si nu sunt deloc vorbe in vant, sa stiti! Cei care deja fac asta, cu siguranta inteleg ce vreau sa spun. Ceilalti, luati aminte!
Mi s-a parut mereu pierdere de vreme sa ma apuc de scris povesti si sa analizez firul in patru. Sunt o fire mai practica asa ca mi se pare logic sa punctez si sa trec peste.
De curand m-am gandit insa la o alta modalitate si nu pentru ca nu am eu ce face, ci pentru ca am auzit ca ar da rezultate. Cum nu sunt tocmai genul care sa tin pentru mine, vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta.

O sa spuneti ca ma repet si devin enervanta daca o sa reiau treaba cu scrisul. Stiti de ce o sa o fac? Pentru ca am invatat din proprie experienta ca atunci cand faci o lista, vezi mult mai bine ceea ce merita atentia ta si evident ceea ce trebuie uitat. Este neaparat necesar sa ne analizam din cand in cand si momentul cel mai prielnic poate fi si cel in care iti savurezi cafeaua.
Este vremea deci a bilantului; acceptati provocarea si o sa va placa cu siguranta rezultatul. Da, stiu, nu aveti timp,  trebuie sa va pregatiti pentru job. Ei hai sa fim seriosi, dureaza putin si efectul tine mult, iar noi de asta avem nevoie, nu? Cine vrea sa repete aceleasi greseli la infinit? Cine vrea sa inainteze in varsta fara un scop precis? Nu vrem oare toti sa stim daca ne indreptam in directia buna?
O lista este cea mai noua descoperire a mea si cea mai veche descoperire a oamenilor intelepti. Va sfatuiesc sa treceti in stanga ceea ce ati facut bun in ultima vreme si in dreapta greselile pe care vi le amintiti; ceea ce Dumnezeu v-a dat sa va bucure si ceea ce v-a luat. Si daca nu ati obosit mai faceti o lista cu ceea ce va doriti in viitorul apropiat. Reflectati putin asupra a ceea ce vedeti pe lista din fata voastra; intrebati-va de ce si daca ati fi putut sa faceti si altfel. Apoi faceti-va promisiuni si incercati sa le respectati. O sa va simtiti mult mai bine stiind ce va asteapta dar mai ales ceea ce ar trebui evitat pentru a fi cu adevarat fericiti.
Si daca tot nu v-am convins, luati totul in joaca. S-ar putea sa va prinda jocul si sa il repetati la intervale mai mici de timp. Puteti ajunge chiar la o analiza zilnica si atunci lista din stanga va fi cu siguranta mult mai lunga.

 

 Nicoleta Guzu

Regional