Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Alcoolul Si Drogurile In Societatea Actuala

Alcoolul si drogurile in societatea actuala


Drogurile sunt acele substante ce au un efect total negativ asupra corpului omenesc. In majoritatea cazurilor oamenii consuma droguri pentru a face fata unor stari de durere, stari emotionale mai putin placute, apatie sau chiar furie. Atat alcoolul cat si drogurile sunt considerate de unele persoane ca fiind "medicamentul" care poate rezolva orice problema indiferent de natura acesteia.
Indiferent de tipul de drog sau de cantitatea consumata, acesta ramane in organism. Aceste toxine intra in tesuturi si raman un timp foarte indelungat chiar dupa ce consumatorul inceteaza sa mai foloseasca drogurile. Exista insa si foarte multe droguri ce au un efect total nefast asupra gandirii si starii emotionale cum ar fi heroina, cocaina, ecstasy, marijuana si multe altele.
Consumul de droguri este utilizat in principiu de necesitatea de a obtine o stare de bine, de aici rezultand dependenta. Astfel, dupa un anumit timp de consum de droguri, consumatorul simte atat nevoia fizica cat si psihica de a consuma in continuare fara intreruperea acestora.
In timpul consumului, in organism apare un deficit de minerale si vitamine ce provoaca stari neplacute atunci cand persoana in cauza nu mai consuma droguri. In aceste momente efectul drogurilor este mult mai redus iar consumatorul are momente extrem de neplacute si dureri foarte intense fiind determinat sa consume din nou droguri pentru inlaturarea acestor senzatii.

Alcoolul este probabil cel mai comun drog fiind utilizat in aproape toate zonele lumii. Acest drog actioneaza asupra organismului in doua moduri. In primul rand este un anestezic ce reduce anumite senzatii si sentimente si totodata este un depresiv ce amortizeaza unele actiuni si reactii. Alcoolul il face pe cel ce bea sa devina mai increzator in propriile puteri, mai spiritual si mult mai "fericit".
Majoritatea persoanelor isi pot controla consumul de alcool, insa in foarte multe tari alcoolul reprezinta o problema foarte grava fiind cauza principala a accidentelor rutiere, violente, precum si abuzuri sexuale si chiar sinucideri sau crime. Puterea alcoolului, ca si viciu, se evidentiaza atunci cand un dependent incearca sa renunte. Atunci apar simptome precum halucinatiile, greata, cefalee si transpiratia abundenta.
Un alt drog cu consecinte nefaste asupra organismului, consumat pe o scara foarte larga este tutunul, mai exact nicotina. Aceasta poate duce la aparitia unor forme de cancer la plamani si gat, si poate cauza totodata boli cardiovasculare. Nicotina este deasemeni considerata un stimulent ce creaza dependenta din punct de vedere psihologic chiar daca fumatorii sunt constienti de riscurile si pericolele la care sunt expusi, fiindu-le extrem de dificil sa renunte la acest obicei.
O alta categorie extrem de periculoasa de droguri o constituie amfetaminele. Acestea se fabrica in special in laboratoare si poarta denumirea de "medicamente excitante". Persoanele care le consuma se considera mai energici, mai alerti cu fiecare doza luata. Acest fapt duce la obisnuinta initial dupa care duce la dependenta psihologica.
Dependenta de droguri in general poate fi psihologica sau fizica. Cea psihologica se petrece doar la nivelul gandirii, a mintii omului iar in cazul dependentei fizice, anumite organe din corpul omenesc cum ar fi muschii, tesuturile, nervii au nevoie de drog pentru a putea functiona in continuare.


Alin G.

Regional