Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Albina Si Musca

Albina si musca

Era odata o zi frumoasa de primavara. Coltul ierbii cel verde crud incepuse a avea curaj sa scoata capusorul lui la suprafata pamantului, izvoarele susurau incetisor inca adormite de gheturile proaspat topite. Pasarile inca putin zgribulite ciripeau usor din cuiburile lor, iar soarele incalzea cu razele sale timide toata suflarea pamantului. Gradinile incepusera a se inviora. Floricelele, mici banuti colorati incepusera a se aduna in palcuri si a imbia micile gaze, albinute si restul ganganiilor sa iasa afara. Si cum pe zi ce trecea natura invia tot mai mult, tot mai multe buburuze , albinute, musculite se adunau la sfat ce vor face in acest nou an si cum se vor organiza in munca lor pentru a-si asigura traiul. Greierasii isi acordasera viorile si isi stabileau noile concerte, furnicutele deja incepusera sa adune bobitele ce se gaseau, pentru ca, na...nu se stie cand vin gremurile grele, buburuzele zburau dupa noi rochite rosii cu buline si dupa noi casute. Albinutele iesisera din stupi sa caute nectarul cel dulce pentru a face miere iar musculitele si ele....in vizita prin gradini.
La o rascuce de vanturi, in zborul lor plin de zumzet se intalneste o musca cu o albina.
- Ce faci soro?..a venit primavara cum ai petrecut toata iarna? intreaba bazaind musca pe albina
- Eh, ce conteaza, bine ca au inflorit copacii si florile si acum este iar cald si frumos.
- Pai da...este, dar degeaba a venit primavara ca tot mai sunt noroaie si balti neuscate.
- Eh, draga musca, dar pe pajistea aceea nu ai vazut si patura de verdeata?...este un camp plin cu flori frumoase si colorate.
- Da?... eu n-am vazut decat ceva normal in asta, dar cat despre movila aceea de mizerie...nu poti spune ca nu i-ai simtit mirosul cel duhnitor!
- Musca, musca, ce pot sa-ti spun este ca eu am venit pentru ca am simtit mirosul inmiresmat al florilor si am gustat din nectarul dulce al lor, nu stiu despre ce vorbesti, n-am bagat de seama.
- Mai albinuto, ii spuse musca cu mandrie in glas, se vede ca nu ai spirit de observatie, pun pariu ca n-ai vazut praful de pe case, ca sa nu mai pomenesc de frunzele moarte si putrezite de pe sub iarba.
- Praf pe case?, eu am vazut ca pomii care au inflorit acum au acoperit coamele caselor, cat despre frunzele moarte nu stiu ce sa spun pentru ca este atat de multa verdeata, cruda si proaspata.
- Ai simtit? tresarise musca...
- Nu, ce sa simt?
- Mai dar tu chiar nu ai simtul realitati deloc, un vanticel, sigur se va intoarce iar frigul, nu pot crede ca a venit deja primavara, sigur ne asteapta si vremuri de frig.
- Draga zburatoare, eu zic sa nu mai fii asa pesimista, o adiere de vant nu inseamna neaparat furtuna. Te rog, linisteste-te si bucura-te de primavara, ii spuse albinuta zambind si plecand sa-si termine treburile pe care le incepuse. Musca, holbandu-se in stanga si-n dreapta, cu precautie si dezgust pleca sa mai vorbeasca si cu alte ganganii sa vada daca si ele au acelasi spirit de observatie ca si ea.
Asa este si in viata, unii oameni sunt asemenea mustii iar altii asemenea albinei, unii vad numai defectele, lucrurile urate, si vorbele de ocara, iar altii vad si apreciaza doar lucrurile frumoase, curate si pline de lumina. Omul care are un caracter urat, tot astfel interpreteaza si vede toate lucrurile care sunt in jurul lui, in timp ce omul bun si optimist gaseste in jurul sau ce-i mai frumos si mai curat, orice ar vedea si ar auzi.
Tu, dragul meu cititor? ai vrea sa fii asemenea albinei sau cel care se aseamana cu musca?

Regional