Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Alb, Negru Si Poate Gri

Alb, negru si poate gri

Cunoastem binele si raul? Sau cunoastem numai binele si raul nostru  ?
Unii ar spune ca totul este relativ si binele unuia este raul altuia. Asa si este, traim intr-o interdependenta si o complexitate in care nu putem imparti lumea numai in alb si negru.  Lucrurile se amesteca, unii pierd pe de-o parte altii castiga pe alta.  Nu cred ca trebuie sa ne pierdem timpul contabilizand faptele unora si altora incercand sa le incadram la bune sau la rele. Cred ca trebuie sa ne revizuim atitudinea noastra si atat .
Atunci cand actionam, sa fim siguri ca nu facem rau cuiva. Sa nu judecam pe altii prin prisma etalonului nostru de valori. Fiecare functioneaza dupa niste principii morale proprii si actiunile fiecaruia sunt bine incadrate in sistem.

Cineva ne-a incalcat teritoriul prin actiunile sale( intentionat sau nu ), ne-a adus vreun afront ? Inainte sa ne aparam, inainte sa ripostam sau sa judecam ar trebui sa facem un pas in spate si sa ne intrebam:de ce?  Poate chiar noi am gresit cu ceva mai inainte si acum trebuie sa ne revizuim. Iar celalalt nu e decat un pion in tot angrenajul naturii, un pion care ne-a avertizat .
Cateodata judecam faptele altora, chiar intervenim mustrand sau dand sfaturi “valoroase”. Intervenim pe un teritoriu strain fiind ferm convinsi ca noi avem dreptate, ca noi stim cum e bine . Noi privim binele prin prisma a ceea ce noi intelegem ca ar fi bine. Dar asta implica limitare. Binele pentru noi se invarte intr-o multime de elemente proprii valorilor noastre, principiilor noastre .
Inainte sa dam un sfat, inainte sa judecam, ar trebui sa ne muscam un pic buza, sa ne dam cativa pasi in spate si sa mai privim odata tot tabloul. Suntem siguri ca noi nu am actionat asa niciodata ?!
Mi s-a intamplat de multe ori  sa gasesc in comportamentul “gresit” al unora exact comportamentul meu in diverse situatii . Ma pregateam sa judec, ma grabeam sa dau un sfat  cand am realizat ca de sfatul respectiv aveam chiar eu nevoie si am tacut .

Cristina

Regional